avagy mihez, mit igyunk?

2017. január 25. 12:09 - Szeszmeralda

Villámposzt, villámvacsora!

tonhalas_teszta.png

Mint ahogy a címben is utaltam rá, ez most nem lesz egy hosszú,"tudományos, tanítós" írás, csak ezt csináltam valamelyik este, és eszembe jutott, hogy meg szeretném osztani veletek, hiszen biztosan nagyon sokaknak fejtörést okoz, hogy mit lehetne főzni gyorsan, egyszerűen. Én ugye mindig vacsorát írok, mert mi akkor vagyunk otthon és akkor tudunk főzni, de természetesen ebédre is meg lehet csinálni.

Ez a vacsora egy igazán extra gyorsan elkészíthető, szuper finomság és a legjobb benne, hogy csak egy löttyintésnyi pezsgő kell bele, szóval a maradékot meg tudjuk inni! Még mindig nem múlt el a pezsgő iránti olthatatlan vágyam, pedig az ünnepek alatt nem szűkölködtem benne. Úgy látszik, korral jár....vagy lehet Blaha Lujza reinkarnálódott bennem, csak sajnos nem örököltem a tehetségét, csak a pezsgő szeretetét, a fáma szerint ugyanis ő mindig azt ivott, állítólag már felkelés után is. De milyen jól is tette! Nekem sem lenne ellenemre! Lehet, a hangom is megjönne. :-D Ha úgy hozza az élet, próbáljátok ki. De akkor egész nap nem szabad csinálni semmit, csak lustálkodni, enni, inni...

De térjünk vissza a rideg valóságba ebből a szívet melengető álomból. Szóval ott tartottam, hogy milyen egyszerű és nagyszerű ez az étel. És általában szinte minden van otthon hozzá. Nem kell hozzá más, csak egy csokor újhagyma, ha nincs, tökéletes a póréhagyma, egy, vagy két tonhalkonzerv, kapribogyó, de jó az olajbogyó is, a pezsgő, egy kis tejszín, kapor, fusili tészta, de lényegében teljesen mindegy, hogy milyen fajta, amit éppen otthon találunk. Ennyi. Az elkészítése pedig nem hosszabb, mint amennyi idő alatt leírom nektek ezt a receptet:

Egy serpenyőbe öntsük bele a tonhal alatt levő olajat, mikor felhevítettük, dobjuk rá a hagymát, erősen sózzuk, borsozzuk. Amikor a hagyma megdinsztelődött, húzzuk le a tűzről, és öntsük hozzá a pezsgőt, majd a kapribogyót. Tegyük vissza, várjuk meg, míg a pezsgő alkoholos illata elszáll, ezek után adjuk hozzá az apróra szétválasztott tonhalat, kicsit főzzük együtt, majd hozzá a tejszínt (egy fél doboz elég, bár ki hogy szereti, mi inkább kevesebbel), ezzel is rottyantsuk össze. A végén megszórjuk kaporral, és már készen is van. A tésztavíz nem forr fel ennyi idő alatt. Ha kész a tészta, forgassuk bele a mártásba. Egyszerűen isteni! És természetesen nem ihatunk mellé mást, csak pezsgőt. Azért is jó, hogy ilyen hamar elkészül, mert legalább marad hozzá a pezsgőből. Lehet páran érzitek, hogy valami nem stimmel  ezzel a recepttel, de akárhogy is töritek a fejeteket, nem jöttök rá, hogy mi. Elárulom! Nincs benne fokhagyma! Ezt is megértétek! De természetesen lehet bele tenni, ártani nem árt.

A receptet Stahl Judittól vettem, én szeretem, vannak neki nagyon jók. De azért még mindig Jamie az igazi.. most csináltunk egy új tésztát tőle, legközelebb azt osztom meg veletek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://milyenbort.blog.hu/api/trackback/id/tr5812150207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
avagy mihez, mit igyunk?
süti beállítások módosítása