avagy mihez, mit igyunk?

2015. november 21. 15:32 - Szeszmeralda

Bemutatkozás

Sziasztok!

Valamelyik nap kipattant a fejemből az ötlet, hogy vajon érdekelné-e az embereket egy netes bortanácsadás, amolyan online sommelier? Az egész onnan indult, hogy pezsgőt vettem  a lányunknak, mert szülinapi buliba volt hivatalos este, és ez szöget ütött  a fejembe, hogy milyen jó lenne, ha pl. a korosztályába tartozó fiatalok tudnának valahonnan segítséget kapni, hogy milyen alkalomra milyen italt vigyenek? (vagy nekik teljesen mindegy, csak sok legyen? Azt gondolom, hogy vannak, akiknek igen, meg van olyan helyzet is, buli is,amikor nem feltétlenül a gyors berúgás a lényeg. Nekünk mindig az volt, de fejlődik a világ...:-)) Aztán tovább szőttem a gondolatot, hogy miért csak a fiatalok? Biztosan sok felnőtt is tanácstalan, hogy ha vacsorára megy, milyen ételhez mit vigyen? Mivel tud kedveskedni  pl. a háziasszonynak? Kedvesének? Kedvese szüleinek? A nagymamának? Mivel nem lő mellé egy hivatalos vacsorán? Mit vigyen a barátokhoz?

Én egy borszaküzletben dolgozom 11 éve, imádom a borokat, otthon állandóan  kísérletezek, hogy milyen ételhez milyen bor illik, sommelier iskolát végeztem, onnan megkaptam az alapokat, és nap, mint nap jönnek hozzám a bor üzletbe, hogy ide, és ide megyek, ez és ez lesz a vacsi, mit tudnék ajánlani? 

ui.: Szóval ezen felbuzdulva nekiültem blogot írni,és akkor szembesültem azzal a ténnyel, hogy ez nem is olyan egyszerű, ezért nézzétek el nekem, ha kicsit döcögősen fog indulni (amúgy is technikai analfabéta vagyok). 

 

Címkék: Bemutatkozás
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://milyenbort.blog.hu/api/trackback/id/tr988096594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanyácsi 2016.08.29. 18:23:01

Nos, átnéztem megint eleitől az ajánlatokat. Nagyon tetszenek, ám nem találtam olyat, hogy "zsíros kenyér partihoz" mi illene, mármint a piából?Nyugdíjas kiránduló vagyok, és a túrázás egyik étkezése ez a parti. Van aki hoz kolbászos zsírt, meg libát, persze a sertés a domináns. Paprika, paradicsom és általában lila hagyma a kiegészítő. Ja, és a nők is legalább úgy szeretik a jó italt, mint a férfiak.
Várom tanácsát.

üdv: Sanyácsi.
avagy mihez, mit igyunk?
süti beállítások módosítása