avagy mihez, mit igyunk?

2015. november 23. 13:04 - Szeszmeralda

A barrique, és a tejszín

Sziasztok!

Egy újabb remek hétfő kezdődött, tele új lehetőségekkel, hogy jó borokat igyunk, és természetesen hogy jókat együnk! Kivételesen már reggel tudtam, hogy mi legyen a mai vacsora, mert az igény be lett nyújtva.:-) Tejszínes, rákos,fokhagymás spaghetti,természetesen némi fehérborral meglöttyintve. De én ennek örülök, mert nem kell törni a fejemet, ugyanis az azért igen megterhelő dolog, hogy nap, mint nap, újfajta recepteket találjak- bár nagyon lelkes vagyok-, azért nem mindig van kedvem hozzá.Az abszolút kedvencünk közé tartozik Jamie Oliver. Pontosan ugyanúgy el lehet készíteni a kajáit, ahogy a receptjeiben le van írva, és általában úgy is sikerül.Ti nem azt érzitek, amikor nézitek, hogy igen, így kell főzni? Nem misztifikálja túl az egészet, nem méricskél, érzésre fűszerez, valahogy én azt gondolom, hogy így kell ezt csinálni! 

De térjünk vissza a tejszínes, rákos spaghettihez! A legjobb választás mellé egy barrique, vagy akinek jobban tetszik, egy barikk chardonnay.Szerintem ezt a kifejezést elég sokan ismeritek,de egy mondatot engedjetek meg nekem erről. Ez a hordó kb. 225 liter űrtartalmú tölgyfahordó. A hordóba bekerülő bor kioldja a hordó fájának az anyagait (ez természetesen nem csak erre a hordóra igaz, hanem minden fahordóra), és ezáltal azok a borba kerülnek, emiatt a bor krémes, testes, ízérzetben vaníliás, füstös lesz. Ezeket a hordókat csak kb. 3 évig lehet használni, mert a bor "lemeríti" a hordót, de ezután természetesen sima hordóként még lehet használni.

 Most már igazán vissza a tésztához!

1.:Az első dolog az, hogy mindig a szószhoz/öntethez válassz bort. Természetesen vannak kivételek, de ne menjünk ilyen mélyen bele...

2.:Ez most a tejszín.Milyen is a tejszín?Krémes,lágy. Szóval a barikkos érlelésű bor (az előbb leírtak miatt) tökéletesen illik hozzá. A végén ráreszelt parmezánnal szintén harmóniában van, mert maga ez a sajt is egy elég karakteres,testes sajt.

ui,:Ha már olyan ügyes leszek, hogy tudok fényképet is mellékelni, le fogom fotózni a végeredményt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://milyenbort.blog.hu/api/trackback/id/tr88101894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
avagy mihez, mit igyunk?
süti beállítások módosítása