Mostanában (pár éve) nem találtam új bor ajánlatot a blogodban. Mi történhetett? Drága lett az itóka, vagy már nem szereted?
Jó egészséget, koronavírustól mentes napot és évtizedeket kívánok. A baaaaszki csiri recept nagyon jónak tűnik. Puszika.
Nos, átnéztem megint eleitől az ajánlatokat. Nagyon tetszenek, ám nem találtam olyat, hogy "zsíros kenyér partihoz" mi illene, mármint a piából?Nyugdíjas kiránduló vagyok, és a túrázás egyik étkezése ez a parti. Van aki hoz kolbászos zsírt, meg libát, persze a sertés a domináns. Paprika, paradicsom és általában lila hagyma a kiegészítő. Ja, és a nők is legalább úgy szeretik a jó italt, mint a férfiak.
Várom tanácsát.
Szerintem is príma ital a fröccs.No persze nem "házmester" mérettel, és szódával. Szerbiában is ittunk, ismerik, ott vino plusz spric-ként kértük.
További minden jót kívánok. Sanyácsi.
A disznótor jó dolog, és bátran merem ajánlani az olaszrizlinget, mivel a toros káposzta egy
elég zsíros, nehéz étel, ugyanakkor a káposzta miatt savanyú, ezért mindenképpen egy olyan fajta illik hozzá, amely kellően savhangsúlyos, és egy olaszrizling pont ilyen.
Esetleg, ha hurka és kolbász is van, ahhoz is remek választás!
Összeszedem a gondolataimat, és megpróbálok, bár a külföldi borokban nem vagyok annyira otthon! De pl. a cserszegi helyett választhatsz egy traminit, mert a cserszegi egyik összetevője a tramini. A kadarka helyett pinot noir-t ajánlanék, mert a borszakértők a kadarkát kis pinot noirnak hívják, mert nagyon hasonló mind az ízvilága, mind a színe.
De ígérem, írok majd bővebben is!
Kedves Szeszmeralda, en arra lennek kivancsi, hogy a kulfoldi borok mi a helyzet. Chardonnay-t ertelem szeruen talalok, de hogy valasztok hasonlot a cserszegi fuszeres magyar bor helyett, vagy kadarka stb, helyett. Biztosan van hasonlo, csak ezeket nem ismerem. Ebben tudnal segiteni majd egy jo kis cikk erejeig?
Sanyácsi 2020.04.21. 10:36:51
Mostanában (pár éve) nem találtam új bor ajánlatot a blogodban. Mi történhetett? Drága lett az itóka, vagy már nem szereted?
Jó egészséget, koronavírustól mentes napot és évtizedeket kívánok. A baaaaszki csiri recept nagyon jónak tűnik. Puszika.
Bejegyzés: Baszk(i) csirke
Sebolx 2018.03.10. 18:40:52
Bejegyzés: Egy új szerelem-
Sanyácsi 2016.11.26. 12:08:31
Bejegyzés: Tokaj
BlackBamba 2016.11.03. 17:50:54
Bejegyzés: Tokaj
Sanyácsi 2016.08.29. 18:23:01
Várom tanácsát.
üdv: Sanyácsi.
Bejegyzés: Bemutatkozás
Sanyácsi 2016.07.10. 11:58:47
További minden jót kívánok. Sanyácsi.
Bejegyzés: Fröccs és egy új kedvenc
Sanyácsi 2016.04.08. 18:05:23
Persze azt még ki kellene deríteni, hogy a Hortobágyon a gulyások milyen borral "vadították" meg a bográcsost, mert hogy elég csórók voltak.
Ja, és tarhonyájuk volt hozzá.
Várom az újabb jelentkezésedet. Sanyácsi.
Bejegyzés: Bolyki bikavér
BlackBamba 2016.02.18. 12:41:19
Bejegyzés: Sajtok és borok
BlackBamba 2015.12.11. 08:21:33
Bejegyzés: Egy pár szabály
Szeszmeralda · http://milyenbort.blog.hu 2015.12.07. 12:14:29
A disznótor jó dolog, és bátran merem ajánlani az olaszrizlinget, mivel a toros káposzta egy
elég zsíros, nehéz étel, ugyanakkor a káposzta miatt savanyú, ezért mindenképpen egy olyan fajta illik hozzá, amely kellően savhangsúlyos, és egy olaszrizling pont ilyen.
Esetleg, ha hurka és kolbász is van, ahhoz is remek választás!
Remélem, tudtam segíteni!
Bejegyzés: Fehérborok, és rozék
Sanyácsi 2015.12.06. 11:13:16
Disznót vágunk. Kérdésem, hogy a toroskáposzta mellé adhatok-e fehérbort. Itthon zöld veltelíni borom van.
Bejegyzés: Fehérborok, és rozék
Szeszmeralda · http://milyenbort.blog.hu 2015.12.03. 18:04:43
Bejegyzés: Pezsgő, és még több pezsgő!
Szeszmeralda · http://milyenbort.blog.hu 2015.12.03. 10:22:49
Összeszedem a gondolataimat, és megpróbálok, bár a külföldi borokban nem vagyok annyira otthon! De pl. a cserszegi helyett választhatsz egy traminit, mert a cserszegi egyik összetevője a tramini. A kadarka helyett pinot noir-t ajánlanék, mert a borszakértők a kadarkát kis pinot noirnak hívják, mert nagyon hasonló mind az ízvilága, mind a színe.
De ígérem, írok majd bővebben is!
Bejegyzés: Fehérborok, és rozék
BlackBamba 2015.12.01. 17:36:36
Bejegyzés: Fehérborok, és rozék
BlackBamba 2015.11.24. 16:51:32
Bejegyzés: Egy kis alapozás