avagy mihez, mit igyunk?

Utolsó kommentek:

Sanyácsi 2020.04.21. 10:36:51

Kedves Szeszmeralda!

Mostanában (pár éve) nem találtam új bor ajánlatot a blogodban. Mi történhetett? Drága lett az itóka, vagy már nem szereted?
Jó egészséget, koronavírustól mentes napot és évtizedeket kívánok. A baaaaszki csiri recept nagyon jónak tűnik. Puszika.

Bejegyzés: Baszk(i) csirke

Sebolx 2018.03.10. 18:40:52

Végre valaki felhívta a figyelmet a homoki borokra! Sajnos én is alig iszom homoki bort, pedig volt szerencsém néhány igazán kitűnőhöz korábban.

Bejegyzés: Egy új szerelem-

Sanyácsi 2016.11.26. 12:08:31

Megint tanultam valamit.

Bejegyzés: Tokaj

BlackBamba 2016.11.03. 17:50:54

Akkor most, hogy keressunk Tokajit ha nem puttony szam alapjan?

Bejegyzés: Tokaj

Sanyácsi 2016.08.29. 18:23:01

Nos, átnéztem megint eleitől az ajánlatokat. Nagyon tetszenek, ám nem találtam olyat, hogy "zsíros kenyér partihoz" mi illene, mármint a piából?Nyugdíjas kiránduló vagyok, és a túrázás egyik étkezése ez a parti. Van aki hoz kolbászos zsírt, meg libát, persze a sertés a domináns. Paprika, paradicsom és általában lila hagyma a kiegészítő. Ja, és a nők is legalább úgy szeretik a jó italt, mint a férfiak.
Várom tanácsát.

üdv: Sanyácsi.

Bejegyzés: Bemutatkozás

Sanyácsi 2016.07.10. 11:58:47

Szerintem is príma ital a fröccs.No persze nem "házmester" mérettel, és szódával. Szerbiában is ittunk, ismerik, ott vino plusz spric-ként kértük.
További minden jót kívánok. Sanyácsi.

Bejegyzés: Fröccs és egy új kedvenc

Sanyácsi 2016.04.08. 18:05:23

Mit ne mondjak! Megkóstolnám én is ezt a jó pörköltet csuszástól meg piástól, ahogyan ajánlod.

Persze azt még ki kellene deríteni, hogy a Hortobágyon a gulyások milyen borral "vadították" meg a bográcsost, mert hogy elég csórók voltak.

Ja, és tarhonyájuk volt hozzá.

Várom az újabb jelentkezésedet. Sanyácsi.

Bejegyzés: Bolyki bikavér

BlackBamba 2016.02.18. 12:41:19

Koszi Szeszmeralda! Gondolom feher portoi, vagy mindegy?

Bejegyzés: Sajtok és borok

BlackBamba 2015.12.11. 08:21:33

Aaaaaaahhhh.....csiposre nem bort....Ezt eddig nem tudtam!

Bejegyzés: Egy pár szabály

Szeszmeralda · http://milyenbort.blog.hu 2015.12.07. 12:14:29

Kedves Sanyácsi!

A disznótor jó dolog, és bátran merem ajánlani az olaszrizlinget, mivel a toros káposzta egy
elég zsíros, nehéz étel, ugyanakkor a káposzta miatt savanyú, ezért mindenképpen egy olyan fajta illik hozzá, amely kellően savhangsúlyos, és egy olaszrizling pont ilyen.

Esetleg, ha hurka és kolbász is van, ahhoz is remek választás!

Remélem, tudtam segíteni!

Bejegyzés: Fehérborok, és rozék

Sanyácsi 2015.12.06. 11:13:16

Kedves Szeszmeralda!

Disznót vágunk. Kérdésem, hogy a toroskáposzta mellé adhatok-e fehérbort. Itthon zöld veltelíni borom van.

Bejegyzés: Fehérborok, és rozék

Szeszmeralda · http://milyenbort.blog.hu 2015.12.03. 18:04:43

Köszönöm! Ma is tanultam valami újat, és mindezt nagyon olvasmányos formában.

Bejegyzés: Pezsgő, és még több pezsgő!

Szeszmeralda · http://milyenbort.blog.hu 2015.12.03. 10:22:49

Kedves BlackBamba!

Összeszedem a gondolataimat, és megpróbálok, bár a külföldi borokban nem vagyok annyira otthon! De pl. a cserszegi helyett választhatsz egy traminit, mert a cserszegi egyik összetevője a tramini. A kadarka helyett pinot noir-t ajánlanék, mert a borszakértők a kadarkát kis pinot noirnak hívják, mert nagyon hasonló mind az ízvilága, mind a színe.
De ígérem, írok majd bővebben is!

Bejegyzés: Fehérborok, és rozék

BlackBamba 2015.12.01. 17:36:36

Kedves Szeszmeralda, en arra lennek kivancsi, hogy a kulfoldi borok mi a helyzet. Chardonnay-t ertelem szeruen talalok, de hogy valasztok hasonlot a cserszegi fuszeres magyar bor helyett, vagy kadarka stb, helyett. Biztosan van hasonlo, csak ezeket nem ismerem. Ebben tudnal segiteni majd egy jo kis cikk erejeig?

Bejegyzés: Fehérborok, és rozék

BlackBamba 2015.11.24. 16:51:32

Mert ugye a hejjaban van a vitamin! (mondta a sas)

Bejegyzés: Egy kis alapozás
avagy mihez, mit igyunk?
süti beállítások módosítása